Депутат міськради Олексій Петечел про власну вакцинацію та ставлення до "примусівки"


В Україні знову більшає хворих на коронавірус, тож медики наполегливо закликають вакцинуватися. А тим часом в Уряді планують новий карантин, але непростий, а з привілегіями для вакцинованих.

Водночас багато прикарпатців не готові вакцинуватися з різних причин - хтось вірить міфам та антивакцинаторській пропаганді, а хтось просто боїться побічних дій від вакцини.

Кореспонденти Бліц-Інфо поцікавилися у відомих прикарпатців, що змусило їх щепитися від небезпечної хвороби та чи не боялися вони побічних реакцій.

Депутат Івано-Франківської міської ради, юрист Олексій Петечел вакцинувався "Астра Зенекою" ще на початку літа. Каже, ніяких особливих побічних дій не мав. Лише боліла рука в місці уколу і піднялася температура в один вечір після першої другу. Другу пережив і без того. 

"Рідні теж вакциновані. Кожен обирав вакцину самостійно, тому в нас різні вакцинації. Особисто я побічної дії не боявся, бо розумію, що таке вакцинація і як це працює. Звичайно, у різні міфи не вірю. Деякі відверто смішні. Не розумію, як люди можуть у це вірити", - зауважує депутат.

Водночас Олексій Петечел переконаний, що держава має проводити інформаційну політику і переконувати людей вакцинуватися, а не змушувати їх до цього.

"Для безпеки громадян вважаю, що можна вводити окремі правила поведінки для тих, хто не бажає вакцинуватися і для тих хто вакцинувався, чи має високий рівень антитіл. Але примусової вакцинації не має бути", - каже франківець.

Олексій Петечел - кандидат юридичних наук, викладає у Прикарпатському національному університеті, голова фракції "Європейської солідарності" в Івано-Франківській міській раді. 

Читайте також: Франківська психологиня Наталка Чаплинська пояснила, чому вакцинувалась

Екс-голова ОДА Віталій Федорів: Якби навесні була вакцина, то не було б локдауну

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!