Депутати хочуть оголосити жалобу на 15 січня


Депутат і командир добровольчого батальйону "Миротворець" Андрій Тетерук просить президента Петра Порошенка оголосити 15 січня Днем жалоби за загиблими під Волновахою.

"Ми повинні взяти на себе цілком і повністю відповідальність за те, щоби визнати "ЛНР" і "ДНР" терористичними організаціями", - сказав він із трибуни Верховної Ради

"І підтримати нашого президента в тому, щоб світова спільнота теж визнала "ЛНР" і "ДНР" терористичними організаціями з усіма наслідками, які вони роблять", - закликав Тетерук.

Він також вважає за необхідне "просити президента на завтра оголосити День жалоби за загиблими мирними жителями".

"Я сподіваюся, що доброта українців допоможе нам об’єднатися і витримати той шалений тиск з боку країни-агресора, який вона чинить на кожну домівку, на кожну окрему сім’ю, на кожну нашу родину…. Агресія Росії не матиме того впливу, коли ми будемо разом", - сказав депутат.

Його колеги закликали також до проведення Маршу миру в найближчу неділю, 18 січня, пише Українська правда.

Як відомо, 13 січня бойовики обстріляли блокпост українських силовиків під Волновахою. Один із снарядів розірвався біля автобуса з мирними жителями. На місці загинуло 10 цивільних, пізніше від ран померли ще 2-є. Понад півтора десятки поранених залишаються в лікарні.