Депутати Івано-Франківської облради звернулися до керівництва держави з вимогою знизити тарифи


Депутати Івано-Франківської обласної ради звернулися до Президента України Петра Порошенка, прем’єра Арсенія Яценюка голови ВР Володимира Гройсмана, з пропозицією переглянути тарифи на енергоносії для населення та бізнесу, а також правил приєднання до енергетичної системи країни.

«Ми повинні стати на захист простих українців, оскільки сьогодні фактично відбувається економічний геноцид і знущання. Тому ці «драконівські» тарифи від Яценюка повинні бути повернуті назад,  як мінімум і як максимум вони мають бути економічно обґрунтовані.  Адже всі експерти говорять, що вони непідйомні для простого українця» - пікреслив депутат Василь Попович.

Після цього він зачитав Звернення до Президента, Уряду і ВР про зниження тарифів на енергоносії для населення.

"Підставою для звернення є глибокий і неупереджений аналіз економічних та соціально-політичних наслідків, а також численні звернення громадян, громадських організацій, представників бізнесу.

Вважаємо, що рішення про таке підвищення комунальних тарифів, було прийняте поспіхом, без достатніх підстав, глибокого соціально-економічного аналізу, не прозоро, без урахування реальних доходів населення та рівнів безробіття. Вважаємо, що таке стрімке підвищення тарифів без підвищення чи хоча б гарантованої законом індексації  пенсій та заробітніх плат, є неприпустимим. Адже в Україні значна кількість населення , яке формально не підпадає під дію постанови про удосконалення порядку надання житлових субсидій і за рівнем прибутку не здатні будуть сплачувати за новими тарифами» - процитував звернення Попович.

Також у цьому Зверненні йдеться про те, що депутати обласної ради переконані, що прийняттю рішення про підвищення тарифів мали б передувати жорсткі заходи по запобіганню корупції в енергетичній сфері України.

З присутніх у залі 74 депутати підтримали відповідне звернення.