Держфінінспекція в Івано-Франківській області відшкодувала втрат на понад 7 млн. грн.


Фахівці Держфінінспекції в Івано-Франківській області протягом січня–березня 2014 року забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на загальну суму понад 7 млн. грн.
Зокрема, до бюджетів різних рівнів, бюджетних установ додатково надійшло майже 1,9 млн. грн. Відшкодовано та поновлено незаконних, нецільових витрат і недостач ресурсів на суму майже 5,2 млн. грн.

За результатами контрольних заходів керівники місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій прийняли 34 управлінські рішення.

За матеріалами ревізій та перевірок правоохоронні органи розпочали 6 досудових розслідувань та вручили 5 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

До суду пред'явлено 7 позовів щодо відшкодування винними особами втрат фінансових і матеріальних ресурсів. Пред'явлення ще 15 таких позовів ініційовано перед органами прокуратури та установами.

У 23 випадках до порушників фінансово-бюджетної дисципліни застосовано фінансові санкції у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами та призупинення бюджетних асигнувань. Окрім того, у 10 випадках розпорядникам бюджетних коштів зменшено бюджетні призначення на загальну суму понад 1 млн. грн.

За допущені порушення 202 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 50 – до дисциплінарної та матеріальної. Ще 2 осіб звільнено із займаних посад.