Деталі харчового отруєння дітей з Кропивницького у Ворохті


«Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» інформує про зареєстрований груповий осередок гострої кишкової інфекції у приватній садибі «Скита», що у Ворохті..

Нагадаємо,  у Ворохті під час відпочинку отруїлися 19 дітей з Кропивницького.

Як зазначається, ввечері 14 січня медики швидкої доправили до інфекційного відділу КНП «Надвірнянська центральна районна лікарня» 5 дітей та 14 дітей – до КНП «Надвірнянська дитяча лікарня Надвірнянського району» (всього 19 осіб), з попереднім діагнозом «Гастроентероколіт». Стан госпіталізованих середньої важкості, загальна слабкість, підвищення температури тіла до 38,2℃ , нудота, блювота, болі в животі. Мова про дітей 2006, 2008, 2009, 2011, 2012, 2013 років народження.

Всі вони прибули на Прикарпаття 12 січня в складі групи з 52 осіб (45 дітей та 7 вихователів з м. Кропивницький) потягом Кропивницький – Ворохта та поселилися до приватної садиби «Скита» в смт. Ворохта. Харчувались в садибі згідно попередньо узгодженого меню. Для пиття використовували бутильовану воду.

Спеціалісти Надвірнянського підрозділу ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ» 16 січня обстежили контактних осіб, відібрали змиви та проби води на виявлення патогенної флори. Проведено заключну дезінфекцію вологим методом. Епідрозслідування групового осередку триває.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!