Дев'ять європейських країн НАТО заявили про підтримку вступу України в Альянс


Президенти країн Центральної та Східної Європи, які є членами Північноатлантичного альянсу, висловили рішуче засудження російської агресії проти України та підтримали намір України увійти до НАТО.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у спільній заяві президентів Чехії, Естонії, Латвії, Литви, Північної Македонії, Польщі, Румунії, Чорногорії та Словаччини, яка оприлюднена на сайті польського президента.

«Ми підтверджуємо нашу підтримку суверенітету та територіальній цілісності України. Ми не визнаємо та ніколи не визнаватимемо російські спроби анексувати будь-які території України. Ми твердо стоїмо за підтримку рішень Бухарестського саміту НАТО 2008 року стосовно майбутнього членства України», - наголошується у спільній заяві.

Керівники держав заявили про підтримку України у її обороні від російського вторгнення та звернулися до росії з вимогою негайно вийти з усіх окупованих територій України. Вони також закликали союзників по Альянсу суттєво збільшити військову допомогу для України.

«Всі, хто вчинив злочини агресії, мають бути притягнутими до відповідальності», - наголосили лідери держав Центральної та Східної Європи.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!