Дезорієнтація та конвульсії. Як допомогти собаці із отруєнням


В Івано-Франківську впродовж місяця отруїлося орієнтовно 80 собак. Проте, про точну кількість тварин важко назвати, оскільки багато безпритульних тварин, які загинули, необліковані. Про це повідомила волонтерка Катерина Вторак.

Журналісти Суспільного з'ясували, що робити, якщо ви побачили у собаки симптоми отруєння, пише Бліц-Інфо з посиланням на Суспільне.

"Найперша допомога - вколоти вітамін B6 дозою 1/1 ( на 1 кг ваги собаки 1 кубик вітаміну). Якщо трохи буде передозування - нічого страшного, бо це вітаміни. Приблизно прикинути вагу собаки і зробити укол в лапу. Потім обов'язково привезти в клініку", - каже волонтерка Катерина Вторак.

Часто люди плутають отруєння зі сказом і тому бояться підходити до тварин, каже дівчина.

"Сказ - малоймовірно і майже не реально в центрі Івано-Франківська. А ось отруєння дуже схоже. Собака втрачає орієнтацію, може йти і битися об різні предмети. Може падати, бігти і знову падати. Потім вже починається критична стадія - конвульсії, швидко перебирає лапками", - додає волонтерка.

Якщо на вулиці лежить шматок м'яса чи сосиска - варто їх відвезти на експертизу у державну лабораторію, звертається до містян Катерина Вторак.

Журналісти Суспільного Карпати телефонували до речниці Нацполіції в області Христини Максимчак, щоб дізнатися, як просувається справа щодо отруєння тварин в Івано-Франківську. Проте на дзвінки вона не відповідає.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!