Дітей із сіл виключають із садків Калуша?


Учора відбулося засідання координаційної ради при Калуській районній раді. На засіданні керівники фракцій, які входять до складу районної ради, висловили свої погляди на те, що діється останнім часом між міською і районною владою. Усі керівники фракцій, крім керівника фракції Української партії Віктора Мікерова, одностайно висловили свою позицію: міська влада прагне дестабілізувати ситуацію в районі. Продовжується ця тенденція уже не тільки в медзакладах, а й в освітніх.

Так, днями у селах Калуського району поповзли чутки про те, що дітей із сільських населених пунктів будуть виключати із міських дитсадків, спортивних секцій, музичних шкіл, - повідомляє прес-служба Калуської РДА, пишуть "Вікна".

Прокурор Калуського району Василь Федорович зазначив, що прокуратура буде стежити за тим, щоб не порушувалося чинне законодавство щодо надання освітніх послуг.

Також керівники фракцій одностайно підтримали рішення, щоб у місцевій пресі дати роз’яснення людям про те, як реагувати на можливі випадки щодо звільнення дітей з дитсадків, спортивних секцій, музичних шкіл.

Голова Калуської районної ради Василь Дзундза наголошує: “Ми повинні захистити сільських жителів і сільських голів від постійних нав’язливих ідей, які висуває місто. Передусім ми повинні людям дати роз’яснення: чому сільські голови не підписали меморандум і які він має наслідки у випадку підписання.  Що стосується безкоштовних ліків, то на сесії ми приймемо програму, згідно з якою з наступного року сільські жителі будуть забезпечуватись безкоштовними ліками».

Головний лікар Калуської районної лікарні Микола Гудим з обуренням висловив претензії, які ніколи не враховувались міською владою, зокрема: райлікарня постійно недоотримувала безкоштовні ліки; недоотримувала і ліки, передбачені державними програмами; зараз на денному стаціонарі райлікарні, який розрахований на 140 ліжок, безкоштовних медикаментів навіть не отримують калушани. Микола Гудим підсумовує: «Лікарі чекають, що ситуація врешті-решт врегулюється»…

Нагадаємо, 6 листопада відбулася сесія Калуської міської ради, на якій було прийняте рішення про те, що за програмою безкоштовного медикаментозного забезпечення фінансуватимуться тільки мешканці Калуша та 6-ти сіл. . А цього тижня відбулися прес-конференції сільської, районної та міської влад, на яких було висловлено гострі оцінки ситуації.