Дитсадки, транспорт і магазини: Марцінків пояснив, які обмеження чекають франківців


З 26 лютого Івано-Франківщина буде у "червоній" карантинній зоні.

Сьогодні відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Рішенням комісії було запроваджено червоний рівень епідемічної небезпеки в Івано-Франківській області з 00:00 годин 26 лютого 2021 року, повідомляє Бліц-Інфо.

За словами міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа, на мешканців міста і області чекають ряд серйозних обмежень.

"З понеділка припиняється робота дитсадків, заклади освіти працюють дистанційно. Також громадський транспорт буде працювати тільки в режимі спецперевезень. Ми організуємо спецперевезення по існуючих маршрутах. Забороняється відвідування закладів торговельного і побутового обслуговування населення окрім продуктових магазинів. Також буде обмежений рух внутрішньобласних маршрутів громадського транспорту. Завтра обласна комісія оприлюднить повний перелік обмежень", - сказав мер.

Нагадаємо, раніше Бліц-Інфо писав, що Державна комісія з ТЕБ і НС також вирішила:

- організувати контрольно-пропускні пункти на в’їздах-виїздах на території області та забезпечити проведення температурного скринінгу, опитування осіб щодо наявності у них респіраторних симптомів, чергування бригад екстреної медичної допомоги, працівників національної поліції та державної служби з надзвичайних ситуацій. При наявності у особи респіраторних симптомів або підвищеної температури тіла організувати направлення таких осіб до закладів охорони здоров’я області для проведення диференційної діагностики.

- до 26 лютого 2021 року вжити заходів щодо корегування графіків руху регулярних та не регулярних перевезень міжобласного сполучення залізничним, авіаційним та автомобільним транспортом в населені пункти Івано-Франківської області та з них.

- заборонити посадку та висадку пасажирів на регулярні та не регулярні рейси міжобласного сполучення залізничним, авіаційним та автомобільним транспортом з 26 лютого 2021 року в населені пункти Івано-Франківської області та з них.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!