Дитяча книжка Прохаськів увійшла в рейтинг 2023 року від The New York Times


Книжка "Хто зробить сніг" Мар'яни та Тараса Прохаськів увійшла в рейтинг найкращих творів для дітей та підлітків 2023 року за версією The New York Times.

"Вперше видана в Україні, ця мила, дивна, по-легкому філософська книжка, ілюстрована м'якими каракулями, розповідає про новонароджених кротів-близнюків, які живуть у химерній уявній лісовій місцевості. Назва походить від віри кротів, що коли вони помруть, то підіймуться до хмар і зроблять сніг для тих, хто залишився", – відгукнулися про книжку редактори The New York Times, передає Суспільне.

У рейтинг твір потрапив в англійському перекладі Бориса Дралюка та Дженіфер Крофт.

Автори розповідали, що головними прототипами героїв стали вони самі.

"Кроти – це наш тотем. У світі все якось дуже щільно пов'язано. Можливо, кроти вибрали нас за своїх речників. Може, нашому невибраному життю найбільше відповідала кротяча сутність. У кожному разі наш вибір був не прорахований, а такий, що не залишає місця для сумніву. Тільки кроти…" — поділилися письменники.

Ілюстрації для книги створила сама Мар'яна Прохасько.

Раніше "Хто зробить сніг" подружжя Прохаськів вже здобула чимало нагород. Вона перемогла в конкурсі "Книга року ВВС – 2013" у номінації "Дитяча Книга року ВВС – 2013", а також отримала премію "ЛітАкцент року 2013" у номінації "Поезія і проза для дітей", посіла перше місце рейтингу "Книжка року — 2013" у номінації "Дитяче свято" та потрапила до світового каталогу The White Ravens у 2014 році.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!