Дітям з табору у Татарові діагностували ротавірусну інфекцію


Причиною захворювання дітей та вожатих у таборі "Делюкс" у Татарові стала ротавірусна інфекція. Інших ймовірних причин чи порушень у самому закладі фахівці не знайшли.

Про це Суспільному Карпати розповів начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби в області Віталій Фіглевський.

За його словами, майже всі діти, у яких виявили недугу, перебували в одному корпусі. Основна причина – серед вихованців чи персоналу були хворі чи носії ротавірусної інфекції. Хвороба могла передаватися через брудні руки та недостатню гігієну серед вихованців.

"Вони відзначали важкість, була блювота, біль у животі, підвищення температури. Це збігалося із симптомами ротавірусної інфекції", – сказав Віталій Фіглевський.

20 липня інспектори Держпродспоживслужби позапланово перевірили відпочинковий комплекс. Адміністрації закладу доручили провести генеральне прибирання, дезінфекцію, кварцування приміщення та повністю обстежити персонал. Тому заклад припинив роботу на 10 днів.

"Для проведення цих протиепідемічних заходів дітей розпустили. Частину невикористаних за відпочинок грошей дітям повернули. Ці заходи мають тривати до 28 числа. Після цього знову проведемо позаплановий захід, гігієнічне навчання персоналу", – пояснює Віталій Фіглевський.

Нагадаємо, 15 липня до Яремчанської міської центральної лікарні госпіталізували хлопчика з табору "Делюкс". У нього були температура, нудота і блювання. Наступного дня з того ж відпочинкового закладу госпіталізували ще чотирьох дітей зі схожими симптомами. 17 липня в лікарню привезли ще трьох відпочивальників.

Ще одну дитину госпіталізували у лікарню 19 липня.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!