Дива трапляються: двох кішок в будинку на Позняках знайшли через 2 тижні після вибуху


Шотландську висловуху кішку Еліс знайшли живою в завалинах будинку на Позняках, в якому стався вибух 21 червня.

Про це повідомили у Facebook-групі "Котоберфест", пише УП Життя.

 "Тільки дивом можна назвати, що от просто 5 хвилин тому на розвалинах залишків будинку на Позняках, через 2 тижні після вибуху, коли уже завершено всі-всі роботи (бо там вкрай небезпечно, і зараз конструкції дуже "рухливі", щодня рятувальники фіксують подвижки плит і конструкцій!), коли сподівань знайти хоч когось живого зовсім не лишилося - таки було врятоване ще одне маленьке пухнасте життя", - пишуть у повідомленні.

Кішку знайшли в одній із квартир під диваном.

"Максим з Сашею (рятувальники - ред) таки ще раз полізли в завал (за окремими дозволами зараз мешканці по одному, дуже обережно і у супроводженні рятувальників можуть пройти до помешкань, щоб спробувати знайти і забрати речі та документи, але не в зоні тотального обрушення), взяли ліхтарі, залізли по кутках - і під диваном побачили перелякані котячі оченята. 

Шотландська висловуха Еліс використала одне з котячих життів", - розповідають про те, як врятували кішку.

Власниця із кішкою Еліс

За даними "Української правди. Життя", 1 липня також знайшли кішку Умку, яку з надією виглядали герої матеріалу "Української правди", які жили у тому ж будинку на Позняках.

Це сім'я Писаненків. Вони за годину до вибуху поїхали на дачу.

У них були собака та кішка. Собака вибрався з-під завалів на третій день після вибуху. Подружжя не втрачало надії побачити й кішку. 

Нагадаємо, 21 червня о 10:00 у Дарницькому районі по вул. Соломії Крушельницької, 1/5, в десятиповерховому житловому будинку стався вибух попередньо газоповітряної суміші без послідуючого горіння. Внаслідок вибуху сталося руйнування п’ятого, шостого, сьомого та восьмого поверхів. 16 квартир зруйновані і ще 40 пошкоджені. Загинуло 5 людей.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!