Дивовижна історія одужання від Covid-19 маленької трійні з Прикарпаття


На Прикарпатті унікальною називають історію одужання маленької трійні, яка потрапила до Івано-Франківської обласної клінічної дитячої лікарні на 33-й день від свого народження.

Двоє хлопчиків та дівчинка народились передчасно, з вагою приблизно по 2 кг. За місяць малюки змогли набрати лише по 200 г. Незадовго після виписки з пологового дітей госпіталізували до лікарні з жовтяницею та важкою анемією, що вимагала серйозного лікування і переливання крові. За три дні в дитячій лікарні їхня мама поскаржилась на погане самопочуття, пише Укрінформ.

При обстеженні у неї виявили COVID-19. Вірус лабораторно підтвердили й у батька трійні, а згодом – і в малечі. У відділенні інтенсивного виходжування передчасно народжених дітей такий діагноз став надзвичайною ситуацією. Але лікарі не розгубилися, навіть попри те, що у всіх трьох дітей до діагнозів додалася ще й пневмонія, яку спричинила коронавірусна інфекція. Медики пригадують, у лікарні з дітьми їм допомагала лише бабуся. Мамі та батькові трійні довелось ізолюватися.

швидка допомога коронавірус

«Мамі вдалося зберегти грудне молоко. Коли жінка повернулася в лікарню після одужання, дітей догодовувала цим молоком. Вона зберегла його, а тому є велика молодець», – зазначають лікарі.

Нині трійня та їхні батьки вдома. Втім, лікарі не припиняють турбуватися про малечу. Адже хлопчиків пізніше довелось ще й оперувати, а тому вони потребують довгої реабілітації та спостереження. Нині діти підростають, а в лікарів і батьків є велика надія, що головні випробування цієї родини залишилися позаду.

На завершення року Укрінформ запитав лікарів, що саме запам’яталося їм найсильніше за період пандемії. І записав розповіді про п’ять чудових перемог, які стали можливими тільки завдяки потужній концентрації зусиль лікарів, пацієнтів, їхніх родин. Детальніше тут.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!