Для прикарпатського 5 батальйону придбають 3 тепловізори та 200 розгрузок


Вже найближчим часом для 5 батальойну територіальної оборони виділять кошти для закупівлі тепловізорів, розгрузок та медикаментів.

Такі рішення були прийняті під час екстреного засідання Ради оборони на минулих вихідних. Про це під час брифінгу повідомив голова Івано-Франківської облдержадміністрації Андрій Троценко.

«Ми побували у розташуванні цього батальйону, де підняли проблемні питання першочергового забезпечення, тобто те що наші хлопці потребують уже зараз. Є три основних питання. Перше – просили додатково закупити медикаментів. Відповідне рішення – про купівлю ліків приблизно на 50 тисяч гривень -  Рада оборони вже прийняла. Також хлопці озвучили те, що їм потрібно бодай три тепловізора. Це доволі дороге устаткування – вартість близько 54 тисячі гривень одного. Рада оборони прийняла рішення про закупівлю трьох тепловізорів. Також було прийнято рішення на вимогу наших хлопців придбати 200 розгрузок. Це спеціальне оснащення, яке дає їм можливість переносити з собою боєприпаси. Тобто, що було від них озвучено, то Рада оборони взяла до уваги і прийняла відповідні рішення. Відповідно, кошти вже на найближчий час будуть виділені», - пояснив Андрій Троценко.

Нагадаємо, Рада оборони Прикарпаття під час екстреного засідання прийняла рішення не відправляти 5 батальйон на бойове завдання без бронежилетів 4 класу та касок.