До 1000 робочих місць: Уряд зареєстрував індустріальний парк у Калуші


Кабінет Міністрів включив індустріальний парк "Галіція", який знаходиться на території Калуша, до Реєстру індустріальних (промислових) парків.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

"До реєстру індустріальних парків внесено два нові індустріальні парки - "ДНІСТЕР", який розташовано  на території Ямпільської міської територіальної громади Могилів-Подільського району Вінницької області, та "Галіція" - на території м. Калуш Івано-Франківської області. Відповідні рішення Уряд ухвалив на засіданні 29 березня 2024 року", - йдеться у повідомленні.

Індустріальний парк "Галіція" буде розташований на площі 19,8 га та забезпечить створення до 1000 робочих місць. Основні виробництва цього парку будуть спеціалізуватись у сфері переробної промисловості, але основний напрямок роботи передбачатиме виготовлення різноманітних будівельних матеріалів.

На території парку буде започатковане виробництво будівельних матеріалів із глини, виробництво цементу, вапна та гіпсових сумішей, а також виготовлення виробів із бетону, гіпсу та цементу. Також інвестори планують розпочати виробництво машин і устаткування, запровадити перероблювання промислових та побутових відходів, займатись науково-технічною діяльністю, а також  створити підприємства, які працюватимуть з альтернативною енергетикою та над зберіганням енергії.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!