До АРМА передали корпоративні права російьких підприємств на понад 200 мільйонів


За клопотанням прокурорів Івано-Франківської обласної прокуратури у межах досудового розслідування накладено арешт на майно і корпоративні права двох підприємств, бенефіціарними власниками яких є російські банки.

Арештовані корпоративні права і акції на понад 14,8 млн грн, майновий комплекс вартістю понад 197,3 млн грн, 8 автомобілів та грошові кошти на банківських рахунках передано для управління до АРМА, інформує Офіс генпрокурора.

Це підприємства, які займаються виробництвом картонної продукції, мішків для цементу і будівельних сумішей. Службові особи підприємств мають безпосередній зв'язок із РФ і можуть бути причетними до фінансування держави-агресора, а також сприяти військовій агресії проти України.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, зловживання службовим становищем, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України (ч. 3 ст. 110-2, ч. 2 ст. 209, ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 436-2 КК України) здійснюється за процесуального керівництва прокурорів Івано-Франківської обласної прокуратури слідчими Управління СБУ в області.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!