До бюджету Прикарпаття підприємці сплатили 11 млн. грн. за ліцензії на алкоголь та тютюн


За вісім місяців поточного року місцева скарбниця Івано-Франківщини поповнилася на 11 млн. грн. від плати за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами.

Про це повідомили у відділі контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління Міндоходів в Івано-Франківській області.

Суб'єктам господарювання видано 840 ліцензій на право роздрібної торгівлі підакцизними товарами, з них: 458 ліцензій на алкогольні напої та 382 - на тютюнові вироби.

Крім того, фахівцями Міндоходів проведено 71 перевірку суб’єктів господарювання, які здійснюють торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами. В ході перевірок, встановлено 13 фактів здійснення торгівлі підакцизними товарами без відповідної ліцензії, 3 випадки торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін та 3 факти торгівлі тютюновими виробами за цінами вищими від максимальних роздрібних цін. За результатами перевірок донараховано 267,2 тис.грн. податків і зборів.  

Разом з тим, з початку року призупинено дію  376 ліцензій, в тому числі - 11 за порушення законодавства в частині продажу алкогольних та тютюнових товарів особам, які не досягли 18 років.

Нагадаємо, з 04.09.14 набрали чинності (крім деяких норм) зміни, внесені до Податкового кодексу України та деяких законів України, якими посилено контроль за обігом підакцизних товарів  і процедурою документального оформлення операцій із ввезення/вивезення спирту та лікеро-горілчаних виробів з території акцизних складів; уточнено окремі податкові норми, зокрема розширено функціональні повноваження представників органів ДФС на акцизних складах з метою підвищення ефективності їх роботи та забезпечення бюджетних надходжень з акцизного податку у повному обсязі.