До Франківська з'їдуться театрали з усієї країни


26-28 лютого в Івано-Франківську відбудеться благодійний фестиваль аматорського та альтернативного театру "Відкритий театр", організатором якого є громадська організація "Д.О.М.48.24".

Організатори розповідають, що хотіли зробити так, щоб про франківський театр заговорили і щоб тут був не лише класичний театр, який стоїть на високому рівні, а й альтернативний. Він розрахований більше на глядачів та альтернативних акторів, ніж на професіоналів, пише Курс

"Основна наша мета – це розвиток театрального середовища Франківська через демонстрацію різних форм сучасного театру, створення простору для спілкування та самореалізації, "програвання" та пошук шляхів вирішення проблем, з якими стикаються люди в суспільстві", – розповідає координатор фестивалю Наталя Вишневецька.

Тематика театрального фестивалю – соціальна, пов’язана чи з військовими, чи з переселенцями, чи з волонтерами.

Програма фестивалю дуже насичена. Вона включає в себе вистави, майстер-класи з дорослими та дітьми, а головне – порушує важливі соціальні питання.

Зокрема, 26 лютого фестиваль відкриє учасниця двох сезонів проекту "Танцюють всі" Галина Когут, а з моновиставою "Храм її диявола" виступить Уляна Ліб з київського театру "Міст".