До Івано-Франківська з'їхались гастроентерологи та дієтологи


В Івано-Франківську проходить дводенна науково-практична конференція з актуальних питань гастроентерології та дієтології.

Учасниками заходу є провідні спеціалісти не лише з Івано-Франківська, а й інших міст України, зокрема Києва, Донецька, Луганська, Львова, Чернівців та Тернополя.

Як зазначив директор департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Роман Мельник, потрібно змінювати підходи до проблем, які є в медицині. В Європі чекають спеціалістів та знавців своєї справи, а такі навчання допомагають обмінятись досвідом з колегами та спільно вирішити нагальні питання. Саме тому в Івано-Франківській області проводиться значна кількість конференцій, тренінгів, навчальних семінарів.  

«Гастроентерологія, як терапія і як медицина в цілому, перебувають зараз в стані перебудови, - говорить обласний терапевт Лариса Боришкевич. - Чимало обов’язків лікаря-гастроентеролога зараз виконує лікар загальної практики сімейної медицини: раннє виявлення, профілактика, диспансеризація і нагляд за призначеним лікуванням спеціалістом-гастроентерологом. Та роль гастроентеролога від цього не применшується, а навпаки, ситуація зобов’язує до того, що це має бути висококваліфікований спеціаліст, який може коригувати і контролювати  лікування пацієнта».