До кінця тижня у Франківську мають розгорнути ще сотню "ковідних" ліжок


Відповідне доручення під час оперативної наради дав міський голова Руслан Марцінків.

За словами начальниці управління охорони здоров’я Марії Бойко, ситуація зараз критична, адже почали активно хворіти жителі приміських сіл, інформує Бліц-Інфо.

"Центральна міська лікарня заповнена хворими на 92%, люди лежать в коридорах, а у міському пологовому залишилось ще 40 вільних ліжок. Перша міська клінічна лікарня заповнена на 114%, це означає, що всі наявні в лікарні ліжка, зараз використовують для хворих на коронавірус. Реально лікарні є заповнені», – каже Бойко.

Тож міський голова дав доручення до п’ятниці облаштувати ще 100 додаткових ліжок.

"Вчора до мене дзвонили понад 50 людей на приватний телефон і скаржилися, що людей з Франківська госпіталізовують у лікарню в Лисець чи інші районні центри. Мене не хвилює, як ви будете вирішувати це завдання. Треба інші лікарні перепрофільовувати - давайте пропозиції, треба спортзали - кажіть. Зробите в міській раді – зробіть. Чекаю будь-яких пропозицій, які допоможуть забезпечити людям можливість лікуватися. Ляшко з головою ОДА обіцяли дати кардіологічний центр за потреби, але не дотримали слова. Ми не можемо бути як вони", - каже мер.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!