До місцевих бюджетів Прикарпаття надійшло більше 30 млн. гривень збору за першу реєстрацію транспортних засобів


Таку суму коштів перерахували до бюджетів міст, селищ та сіл Івано-Франківської області юридичні та фізичні особи.

Нагадуємо, що після першої реєстрації в Україні транспортних засобів, юридичним особам необхідно в десятиденний строк подати розрахунок суми збору за такі транспортні засоби. Розрахунок подається до територіального органу Міндоходів за місцезнаходженням юридичної особи та за місцем реєстрації транспортного засобу. Форма, за якою необхідно подавати  звітність, затверджена наказом Мінфіну України від 21 грудня 2012 року №1405 «Про затвердження форми Розрахунку суми збору за першу реєстрацію транспортних засобів»

До розрахунку обов’язково потрібно додати копії реєстраційних документів, завірені відповідним уповноваженим державним органом України, який проводив таку реєстрацію.

Водночас, від сплати збору за першу реєстрацію звільняються транспортні засоби будинків-інтернатів для громадян похилого віку та інвалідів, дитячих будинків-інтернатів, пансіонатів для ветеранів війни і праці, геріатричних пансіонатів, реабілітаційних установ для інвалідів та дітей-інвалідів, що фінансуються з державного та місцевого бюджетів.