До органів фіскальної служби Прикарпаття надійшло 167 звернень громадян


З початку року до Головного управління ДФС у Івано-Франківській області надійшло 167 письмових звернень громадян, що на 13 звернень менше, ніж за відповідний період 2014 року, з них 162 заяви та 5 скарг.

Аналіз стану роботи зі зверненнями громадян показав, що питання, з якими найчастіше зверталися громадяни, стосувались контрольно-перевірочної роботи та ухилення від сплати податків суб’єктів господарювання. Також звертались з питань адміністрування загальнодержавних податків і зборів та місцевих податків, реєстрації, обліку платників податків, податкової звітності та видачі реєстраційного номера облікової картки, нарахування та сплати єдиного соціального внеску тощо. 

Звернення, що надійшли до територіальних органів, взяті на контроль, проведені відповідні контрольні-перевірочні заходи, заявникам направлені відповіді у визначені законодавством терміни.

Станом на 01.11.2015 року до територіальних органів ДФС надійшло 5 скарг, що на 4 скарги менше за відповідний період минулого року. Усі скарги стосувалися недоліків в роботі територіальних органів ДФС. За результатами розгляду факти викладені у скаргах не знайшли свого підтвердження.

Також від народних депутатів України надійшло 13 звернень, 5 з яких в інтересах громадян.

Усі звернення, що надійшли на адресу ГУ ДФС в Івано-Франківській області та його територіальних органів, взято на контроль та  проведено відповідні контрольно-перевірочні заходи. Про результати розгляду звернень заявників проінформовано у визначені законодавством терміни.

Нагадаємо, що з 28.10.2015 набрала чинності у новій редакції стаття 5 Закону України «Про звернення громадян», згідно якої звернення може бути усним чи письмовим (електронне звернення). 

Отже громадянин може викласти своє звернення до ГУ ДФС в області через:

- засоби телефонного зв'язку за телефонним номером: (0342) 77-18-86;

- використання мережі Інтернет, засобів електронного зв’язку на поштову скриньку if.service@sfs.gov.ua, яка розміщена на офіційному веб-порталі ДФС у розділі Контакти;

- поштою або передати особисто чи через уповноважену особу до ДФС за адресою: 76018,  м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 20;

- особистий прийом керівництвом чи посадовими особами структурних підрозділів ДФС.