Дорожники розповіли про стан доріг Прикарпаття станом на 5 лютого


Станом на ранок 5 лютого ускладнення в русі дорогами державного значення на Івано-Франківщині відсутні, покриття чорне мокре, на окремих ділянках - снігова каша.

Начальник Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Василь Буджак:

"Як ми й очікували та наголошували, 4 лютого Івано-Франківщину накрила снігова віхола. Протягом дня в усіх районах області інтенсивний снігопад зі шквальним вітром ускладнив рух транспорту. На жаль, не обійшлося без ДТП.

Дорожні екіпажі не припиняють ліквідовувати снігоперемети та забезпечують рух усіх видів транспорту дорогами державного значення. Наразі утримуємося від зупинки руху, навіть щодо важковагового транспорту. Робота дорожніх бригад триватиме беззупинно до повної розчистки доріг від снігу та ліквідації слизькості".

Для недопущення утворення зимової слизькості на автошляхах державного значення області протягом попередньої доби розчищали сніг, обробляли дорожнє покриття протиожеледними матеріалами та навантажували піщано-сольову суміш загалом 53 одиниці техніки; було задіяно 65 дорожників.

На Вишківському перевалі станом на 6:00 працювало 4 спецмеханізми, на Яблуницькому - 4 спецмеханізми. Покриття доріг чорне мокре. Тривають роботи на Буковецькому та Кривопільському перевалах та на інших проблемних ділянках.

Вранці скрізь на Прикарпатті посилюються опади у вигляді снігу. Хуртовина. За прогнозами синоптиків, негода вируватиме і протягом дня. Температура повітря - до -9 градусів морозу.

До уваги водіїв: погодні умови вимагають особливої пильності!

Просимо враховувати погодні умови під час планування своїх подорожей. Будьте уважні та обережні за кермом!

Перелік місць відстою транспортних засобів у розрізі автомобільних доріг загального користування: https://bit.ly/3DeFe6w

Якщо виникла надзвичайна ситуація на дорозі, просимо звертатися на цілодобову гарячу лінію Єдиного контакт-центру за номером телефону: +38 067 400 60 80.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!