Яремчанцю за ляпас землячці присудили 25 500 гривень штрафу


10 квітня 2024 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Івано-Франківського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу обвинуваченого яремчанця на вирок Яремчанського міського суду від 25.01.2024 року.

Про це повідомляє Івано-Франківський апеляційний суд

Чоловіка засуджено за ст. 296 ч. 1 КК України до штрафу в розмірі однієї тисячі п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 25 500 гривень.

Засуджений 24 березня 2022 в м. Яремче порушив громадський порядок посварився з мешканкою м. Яремче вживаючи нецензурні слова. На зауваження з цього приводу не реагував, а навпаки продовжив конфлікт ляпасом жінці. Наслідок у потерпілої - синець на обличчі та набряк, які належать до легких тілесних ушкоджень.

В апеляційній скарзі обвинувачений оспорив суворість призначеного покарання. Вважає, що суд не визнав наявні пом’якшуючі обставини.

Заслухавши доповідь судді, перевіривши матеріали кримінального провадження, обговоривши доводи апеляційної скарги, колегія суддів більшістю голосів вважає, що апеляційна скарга обвинуваченого не підлягає задоволенню з наступних підстав.

Фактичні обставини справи, доведеність вини, кваліфікація дій обвинуваченого в апеляції не оспорюються, тому в цій частині не перевіряються.

Відповідно до вимог ст. 50, 65 ККУ, ст. 370 КПК України судове рішення повинно бути законним, обґрунтованим і вмотивованим, а призначене винному покарання – законним й справедливим.

Оскаржений вирок в частині покарання цим нормам закону відповідає, підстав для його скасування чи зміни не встановлено.

Наведені апелянтом доводи не дають правових підстав для пом’якшення йому покарання.

Суд першої інстанції врахував обставини на які посилається засуджений в апеляційній скарзі та призначив йому покарання у межах санкції частини першої статті 296 КК України у вигляді штрафу, яке є найм’якшим видом покарання і це покарання є необхідним та достатнім для його виправлення, а також для запобігання вчинення ним нових кримінальних правопорушень.

За наведених обставин апеляційний суд не вбачає правових підстав для скасування чи зміни вироку, тому апеляційна скарга обвинуваченого задоволенню не підлягає,вирок Яремчанського міського суду від 25.01.2024 року, щодо нього залишено без змін.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!