Дві прикарпатські громади можуть отримати підтримку європейської ініціативи


Яремчанська та Надвірнянська громади підготували та подали відповідні концептуальні проєкти на перший етап конкурсу ініціативи «Угода мерів за економічне зростання».

Про це інформує Івано-Франківський регіональний офіс Програми "U-LEAD з Європою". 

Проєктом розвитку економіки у Яремчанській громаді передбачається створення центру туристичної інформації та послуг, облаштування інфраструктури нової туристичної локації, підсилення спроможності місцевих підприємців, що працюють у галузі туризму, шляхом проведення відповідних семінарів та тренінгів. 

А у Надвірнянській громаді проєктом розвитку економіки передбачено створення інфраструктури для заготівлі, зберігання та перероблення грибів, ягід, інших продуктів, створення комунального підприємства та кооперативу для ефективного ведення господарства та легалізації трудових відносин у галузі заготівлі, зберігання та перероблення харчових продуктів тощо. 

"Яремчанська та Надвірнянська територіальні громади Івано-Франківської області зацікавлені у залученні позабюджетних коштів для економічного розвитку ТГ, а тому працюють над формуванням дієвих команд із підготовки та реалізації проєктів", -  зауважив експерт Програми "U-LEAD з Європою" Петро Гоцалюк, який провів для громад низку відповідних консультацій. 

Оголошений конкурс в рамках ініціативи Європейського Союзу «Угода мерів за економічне зростання» - нагода для громад-підписантів залучити значні грантові кошти (від 500 тис. до 1 млн євро) для фінансування проєктів економічного розвитку у громаді. Окрім відчутної фінансової допомоги, яка може бути отримана, громади набули у процесі розробки концептуальних нот досвіду у підготовці та поданні заявок на отримання фінансування міжнародної технічної допомоги.

Довідка:

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!