Дві прикарпатські громади - серед фіналістів конкурсу "Наша громада"


Вже завтра, 30 вересня о 12:00 назвуть переможця в конкурсі "Наша громада", який отримає 500 тисяч гривень на реалізацію власного проєкту.

Серед можливих переможців - Ворохтянська та Надвірнянська територіальні громади Івано-Франківської області, пише Бліц-Інфо.

У фінал конкурсу пройшли 13 громад, проєкти яких отримали найбільшу підтримку за результатами інтернет-голосування, ще 13 фіналістів обрало експертне журі.

Так, Ворохтянська громада хоче створити цифровий туристичний інформаційний центр. Його вартість - 800 тисяч гривень, з яких лише 200 тисяч мають виділити з бюджету громади. 

"Роль центру полягає не тільки в поширенні інформації у цікавий спосіб, але й у тому, що такий центр може стати додатковою атракцією для туристів та затримуватиме їх принаймні ще на кілька додаткових днів. Під час надання таких послуг буде використовуватись сучасне обладнання: сенсорний широкоформатний настінний кіоск та інформаційна туристична карта зі світлодіодним відображенням завантаженості готелів та садиб, інформаційні стенди, буклети, каталоги, мапи, а також здійснюватиметься розповсюдження брендованої сувенірної продукції. Окрім того, проектом передбачено створення автобусної зупинки, безкоштовного WIFI, туристичного порталу", - йдеться в описі проєкту.

Надвірнянська громада у разі перемоги на конкурсі хоче створити "Театр замку Краснодвір" - місце інтерпретації історії міста Надвірна для розвитку громади та збереження спадщини. Вартість втілення - 720 тисяч гривень, з яких громаді доведеться докласти лише 40 тисяч гривень. 

"Місто потребує зміни напрямків розвитку та розробки інноваційних підходів. Ключем до успіху та об’єднуючим магнітом, на нашу думку, є найстаріша споруда – замок «Краснодрів». А успішна трансформація із руїн до сучасного та креативного центру інтерпретації історії міста стане не тільки успішним кейсом для громадян, але й реактивним поштовхом в розвитку туризму та гостинності.

Наша ціль створити унікальний для України прецедент із якісно іншим підходом до поводження зі спадщиною. Ми пропонуємо пережити та надихнутись історією міста Надвірна в «Театрі замку Краснодвір». Ми створюємо досвід та емоції довкола спадщини міста Надвірна і створений магніт стане об'єктом гордості для громади та запорукою економічного розвитку", - йдеться у описі проєкту.

 

Оголошення переможця відбудеться у студії ICTV за участі організаторів конкурсу, членів журі та громад-фіналістів.

За онлайн-трансляцією ви зможете слідкувати на Youtube-каналі Факти ICTV, а також Facebook-сторінках Програми DOBRE, Українського кризового медіацентру, Децентралізації, а також у Facebook-події.

Протягом останніх трьох місяців телеканали ICTV та СТБ в ефірі новинних програм Факти та Вікна розповідали про проєкти громад. Сюжети доступні на сайті «Наша громада».

 

 
 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!