Двигуни АІР — ключові елементи промислової електротехніки


Електричні двигуни АІР — це універсальні асинхронні мотори, які успішно застосовуються в українській промисловості вже багато років. Завдяки особливостям конструкції та характеристикам ці прилади вважаються базовими для виконання різних задач.

На нашому ринку можна знайти електромотори як вітчизняного, так і закордонного виробництва (Білорусь, Китай). Вони відрізняються технічними параметрами, якістю виготовлення та збірки, вартістю.

Популярні моделі електричних двигунів АІР

Існує доволі багато моделей електродвигунів серії АІР. Наприклад, на Bulat-Metal.com.ua ви знайдете понад 100 різновидів цих моторів. Існує поняття базової моделі. У випадку з трифазними двигунами АІР, такий прилад буде мати наступні характеристики:

- 380 Вольт — номінальна напруга;

- 50 Гц — частота змінного струму;

- S1 — режим роботи;

- УЗ — кліматичне виконання (помірне, у закритих приміщеннях з природною вентиляцією);

- IP54 — клас захисту корпусу від пилу та вологи;

- F — клас ізоляції обмотки.

До числа популярних моделей моторів належать: АІР 355 S6 з потужністю 160 кВт, АІР 71 B8 на 0,25 кВт, АІР 90 LA8 з такою ж кількістю обертів (750 об./хв), але потужністю 0,75 кВт.  Обираючи електродвигун, треба звертати увагу на наступні параметри:

- його потужність;

- синхронну частоту обертання вала;

- висоту осі вала.

Інші характеристики теж важливі, але у більшості випадків достатньо розумітися на перших трьох показниках.

Застосування електродвигунів АІР у промисловості

Електричні двигуни серії АІР є загальнопромисловими, тобто вони можуть використовуватися у різних галузях: від прямого виробництва до збірки конструкцій чи обслуговування іншого обладнання. Чавунний корпус мотора надійно захищає його від механічних ударів, а також забезпечує якісний монтаж на поверхні. Електродвигуни АІР базової моделі призначені для встановлення у закритих приміщеннях або під навісом від сонячних променів та опадів.Також забороняється використання подібних приладів біля вибухонебезпечних об’єктів та в умовах агресивного зовнішнього середовища, що може зашкодити металу та ізоляції.

Які двигуни АІР найдешевші на ринку

Як ми уже сказали, на українському ринку можна побачити електродвигуни АІР вітчизняного виробництва, а також імпортні з Білорусі та КНР. Китайські мотори приваблюють низькою ціною, але не всі вони можуть похизуватися хорошою якістю виготовлення. Треба підходити до вибору подібних пристроїв максимально уважно, щоб придбати двигун з гідними характеристиками та надійний в експлуатації. Білоруські та українські електромотори коштують більше, ніж китайські, але пропонують кращу якість збірки, довший термін служби.

Крім країни виробництва, вартість електродвигуна залежить від його технічних характеристик, кліматичного виконання, особливостей конструкції. Не слід переплачувати за зайві потужності та можливості. Підбирайте електричний мотор відповідно майбутнім робочим задачам і довіряйте перевіреним постачальникам промислового обладнання.