Двоє франківців вкрали металеву ванну та батареї для опалення


Вночі двоє приятелів проникли до нежилого будинку, звідки викрали металеву ванну та батареї для опалення, які згодом планували продати. Але нажитися на чужому їм завадили інспектори патрульної служби Івано-Франківського міськвідділу міліції, які затримали крадіїв «на гарячому».

В обласному центрі під час нічного патрулювання одного із районів містаправоохоронці  помітили двох чоловіків, які вийшли з подвір’яновозбудованого приватного будинку і несли в руках ванну. Патрульні вирішили поцікавитись у молодих людей, хто вони такі і куди направляються вечірньої пори. На пропозицію міліціонерів зупинитись невідомі особи кинулись навтьоки, проте на сусідній вулиці співробітники міліції наздогнали. Втікачами виявилися місцеві жителі віком 26-років. Як з’ясувалось, обоє молодиків проживають в іншій частині міста, а ще й обидва раніше судимі за майнові злочини.

На місце затримання працівники патрульної служби викликали слідчо-оперативну групу і для з’ясування обставин зловмисники були доставленні в міськвідділ міліції.

В кабінеті слідчого злодії зізналися, що вчинили крадіжку і розповіли в деталях про свої нічні походеньки. Повертаючись вночі додому приятелі помітили новозбудований приватний будинок. Розбивши вікно, проникли в будівлю і подивившись, що можна було вкрасти. В одній з кімнат вони знайшли батареї до опалення та ванну.

Наразі всі речі вилучено. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Триває досудове розслідування.