Дюритовий рукав: рекомендації щодо вибору від компанії Гума Індастрі


Одним з видів універсальних високоміцних рукавів є дюритовий, оскільки має достатню гнучкість, еластичність, а також стійкість до перепадів температур, впливу масел, хімічних речовин і бензину. Такі рукави незамінні в промисловості, хімічній, будівельній та сільськогосподарській галузі. Для забезпечення стабільної тривалої експлуатації дюритових рукавів важливо правильно підібрати модель відповідно до необхідних умов роботи, де важливі максимально допустимий тиск і діаметр, що впливає на пропускну здатність шланга.

Конструкція і застосування дюритових рукавів

Якщо необхідно забезпечити подачу хімічних речовин або газів під високим тиском, рекомендується замовити дюритовий рукав, що володіє високими показниками стійкості до використання при підвищених навантаженнях, що особливо важливо у важкій промисловості. Такі показники міцності забезпечуються завдяки особливій багатошаровій конструкції рукава.

Дюритовий рукав виготовляється з високоміцних матеріалів у три шари:

усередині спеціальна гума, стійка до впливу кислот, лугів, олій, палива і нафтопродуктів;

армувальний шар із текстильного, мідного або сталевого обплетення, яке обирають залежно від необхідного рівня міцності та жорсткості;

зовнішнє гумове покриття високої міцності для захисту від механічних пошкоджень внутрішніх шарів.

Завдяки багатошаровій структурі рукав може експлуатуватися в будь-яких умовах, оскільки надійно захищений від пошкоджень. Високоміцна поверхня стійка до тріщин, зносу і розриву. Це забезпечує тривале використання без ризиків виникнення аварійних ситуацій. При цьому дуже важливо правильно підібрати відповідні розміри рукава і забезпечити дотримання безпечної експлуатації.

Важливі технічні характеристики

Завдяки великому асортименту рукавів виробник Гума-Ідастрі дає можливість підібрати оптимальний за технічними характеристиками варіант шланга. Під час вибору дюритового рукава важливо враховувати такі параметри:

внутрішній діаметр для забезпечення подачі потрібної кількості рідкої або газоподібної речовини;

робочий тиск, на який розрахований шланг - 1-13 атм;

оптимальну довжину, щоб унеможливити ризик сильного натягу під час подачі речовини або надлишку довжини, яка може стати причиною сильного перегину або заломів;

ступінь міцності залежно від типу армуючого шару.

Також важливим під час вибору є робочий діапазон температур, у яких безпечно може експлуатуватися рукав. Під час вибору необхідно врахувати всі параметри, які необхідно брати до уваги з достатнім запасом. У такому разі ризик аварійних ситуацій і пошкоджень рукава через перевищення допустимих робочих умов виключається.

На правах реклами

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!