Єдина дівчина у кулеметному взводі: Історія 19-річної Оксани Рубаняк з Прикарпаття


Оксана Рубаняк - єдина дівчина серед бійців кулеметного взводу 72 механізованої бригади. Їй лише 19, але її силі волі та сталевому характеру можуть позаздрити багато чоловіків.

На фронт дівчина пішла добровільно, не сказавши навіть батькам. Що їхня донька на війні, вони дізналися з соцмереж, йдеться у сюжеті Подробиць. 

До війни Оксана Рубаняк навчалася на четвертому курсі фахового коледжу ПНУ імені В.Стефаника. Мала стати вчителькою початкових класів. У перші дні війни пішла в тероборону, а потім на передову.

Викладачі кажуть, для них її рішення не стало несподіванкою. Зараз вони всіляко підтримують бійців 72 бригади на передовій. Зокрема, й через Оксану. 

"Я не була подивована,  тому що я знаю цю дитину, говорить заступниця директора фахового коледжу Тетяна Полякова. – Але коли вона сказала: “Ура, мене прийняли, ЗСУ підписали зі мною контракт”, то тоді я заплакала".

Оксана на передовій – понад два місяці. Вона – кулеметниця. Служити в ЗСУ хотіла ще задовго до вторгнення росіян. Торік вступила на військову кафедру. Тепер набуті навички їй неабияк знадобилися.

"Я не можу змиритися з тією думкою, що я сидітиму в тилу, а тут гинутимуть люди. Я не можу допустити думку, що я не житиму в Україні, кудись переїду, – говорить Оксана Рубаняк. Вона одразу сказала, Наталю Миколаївно, я себе бачу там на сході. Моя місія – там захищати спокійний сон моїх батьків. Я не пушу ворога на рідну землю", – згадує викладачка коледжу Наталія Гой.

В кулеметному взводі Оксана – єдина дівчина. Каже, побратими ставляться до неї, як до рівної.

"Це боєць, що має сталевий характер, знає свою роботу і на рівні з усіма чоловіками виконує свої обов‘язки, стоїть на позиціях", – говорить командир кулеметного взводу Назарій Кішак.

Дівчина каже, що переживати випробування війни складно, але найболючіше - це втрачати побратимів. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!