Єфремова жорстко охороняють - ЗМІ


Для охорони колишнього керівника фракції Партії регіонів Олександра Єфремова організовано безпрецедентні заходи, оскільки його можлива втеча може надовго дискредитувати правоохоронні органи.

Про це заявив високопоставлений працівник правоохоронних органів в інтерв'ю "Укрінформу".

"Можлива втеча Єфремова здатна викликати вибух у суспільстві, надовго підірвати довіру до правоохоронних органів,а також покласти край кар'єрі деяких їх керівників. Тому заходи з його (Єфремова) охорони надзвичайно жорсткі, його пильнують буквально впритул", - сказав співрозмовник.

Він припустив, що "сміхотворна" для Єфремова застава (у 3,6 млн грн-ред.) яку обрав для нього суд, могла бути результатом "якихось домовленостей, але достеменно це стверджувати наразі не можна".

Посадовець, котрий знайомий з матеріалами відкритого стосовно Єфремова кримінального провадження, також уточнив, що в обвинуваченні екс-регіонала у протиправному тиску на ДП "Луганськвугілля" йдеться про те, що фірми, у яких колишній нардеп змушував посадовців держпідприємства купувати обладнання, належать його дружині та сину.

"У цьому провадженні фігурують суми збитків держбюджету у розмірі понад 100 млн гривень і навіть за це Єфремову "світить" від 3 до 6 років", - заявив співрозмовник.

Нагадаємо,Єфремова було затримано у ході спецоперації ГПУ та СБУ 14 лютого.

16 лютого Печерський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на термін два місяці з альтернативою застави у 3,6 млн грн.

17 лютого суд відпустив Єфремова з-під варти під заставу.