Економія по-франківськи


Коли я чую, просторікування влади про те, що українцям доведеться затягнути пояси, я розумію, що пояс доведеться затягувати таки мені, а не їм.

Економічні негаразди торкнуться всіх, але не тих хто при владі.

Ні – їх вони таки теж торкнуться, але не надто сильно… І не всіх… І не так…

От наших місцевих можновладців та обслуговуючого персоналу, починаючи від міського голови Віктора Анушкевичуса й закінчуючи водіями господарського відділу виконавчого комітету міської ради це вже торкнулося. Вони аж на двадцять відсотків затягнули свої пояси.

Щоб скоротити бюджетні витрати, міська влада скоротила ліміт на використання послуг мобільного зв'язку. На  20%.

Тепер Віктор Анушкевичус отримуватиме на це всього лиш 560 гривень на місяць, секретар міської ради Микола Вітенко – 480 гривень, перший заступник міського голови також 480, інші заступники – 400, як і керуючий справами виконкому міської ради. Начальників управлінь, відділів та служб виконавчого комітету міської ради «оцінюють» всього лиш в 160 гривень, а вже згаданих водіїв господарського відділу виконавчого комітету міської ради в мізерні 80 гривень.

І якщо, не приведи Господи, хтось з цих героїв економії перевищить ліміт, то марнотратник зобов’язаний буде подати службову записку на ім’я міського голови з поясненням причини перевищення цього ліміту, а у разі відсутності такого пояснення, відшкодувати різницю.

 

Тобто, якщо пояснення Анушкевичуса вдовольнить, то можна перевищувати, бюджет відшкодує. Головне, щоб причина була вагома. А там, всередині колективу де всі свої, завжди можна увійти в положення і порозумітися. Головне що рішення про економію прийнято, обнародувано і всі прониклися самопожертвою  чиновників.

І після цього скажіть мені чи ви відчуваєте як наповнюється міський бюджет і наскільки легше стає нам – мешканцям міста від такої самопожертви, від цього просто таки героїчного затягування пасків? Відчуваєте чи ні?

Якщо відчуваєте, то вам пощастило, бо я нічого не відчуваю. Напевно я черства людина й не можу достойно оцінити цей подвиг.

Анонс-контракт