Екс-головний редактор комунальної газети «Дзвони Підгір’я» Олександр Зуб прокоментував події навколо його звільнення


Екс-головний редактор комунальної газети «Дзвони Підгір’я» Олександр Зуб прокоментував газеті «Галичина» події навколо його звільнення.

— Оскільки мені залишилося до завершення контракту працювати вісім місяців, і я точно знаю, що контракт зі мною продовжено не буде, бо останнім часом конструктивна співпраця з міським головою стала просто неможливою, я вирішив звільнитися, — розповів Олександр Зуб. — Насамперед для того, щоб звільнити місце для нового керівництва, яке  спробувало б витягнути газету з глибокої фінансової кризи, в яку її штучно загнав міський голова за мовчазної згоди депутатського корпусу міської ради. Депутати могли втрутитися в ситуацію, вони знали про наші проблеми, але постійно тільки стинали плечима і кивали у бік «папи», мовляв, усе в його руках. А Ігор Насалик при цьому не втомлювався твердити, що він тут ні при чому, зобов’язання виконує і взагалі все вирішує міська рада, в якій, до речі, відсотків 70-80 депутатів — це люди Насалика, повідомляють «Вікна».
Сподіваюся, моє звільнення розірве це замкнене коло і врятує газету та її колектив. Я прийшов працювати в «Дзвони Підгір’я» з Насаликом зразка 2007 року, коли він  подавав надії на проєвропейського цивілізованого мера-управлінця, а з Насаликом зразка 2012-2013 років, особливо після того, як він за допомогою адміністративного і фінансового ресурсу намагався провести до Верховної Ради свого земляка-«регіонала», зазнав фіаско і розпочав у місті вибіркові репресії щодо нелояльних людей, я працювати більше наміру і так не мав.

Нагадаємо, минулого тижня депутати міської ради звільнили редактора комунальної газети «Дзвони Підгір’я» Олександра Зуба, задовольнивши його заяву «за згодою сторін». А цієї середи колективу представили нового в. о. головного редактора Михайла Кучерака.