Екс-міністру юстиції Лукаш офіційно оголошено про підозру


Заступник Генерального прокурора України повідомив про підозру колишньому міністру юстиції України Олені Лукаш.

В повідомленні ГПУ зазначається, що Лукаш підозрюється у заволодінні державними грошовими коштами шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах, а також службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки.

"Тобто у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України", - сказано у тексті повідомлення.

Олена Лукаш за період президентства Віктора Януковича спочатку працювала на посаді Міністра Кабінету Міністрів України. 4 липня 2013 року Янукович своїм указом призначив Лукаш міністром юстиції України. З 28 січня 2014 — виконуюча обов'язки Міністра юстиції України.

Нагадаємо, що вчора Верховна Рада України проголосувала за притягнення до кримінальної відповідальності нардепа, колишнього керівника батальйону "Айдар"Сергія Мельничука, а також позафракційного нардепа Сергія Клюєва.

ГПУ підозрює Клюєва в шахрайстві, незаконному заволодінні майном та зловживанні службовим становищем. Колишнього керівника батальйону "Айдар" Мельничука, зокрема, підозрюють в створенні злочинної організації.