Екс-начальник "Укрзалізниці" привласнив 28 тисяч гривень. Проти нього відкрито кримінальне провадження


Колишній начальник одного з управлінь «Укрзалізниці» при проведенні держзакупівель привласнив кошти на суму понад 28 млн грн.

Як повідомили Бліц-Інфо у прес-службі Генпрокуратури 1 липня 2013 року стосовно колишнього начальника Головного управління «Укрзалізниця» до суду направлено обвинувальний висновок, відкрито кримінальне провадження.

«Під час слідства встановлено, що чиновник привласнив кошти на загальну суму понад 28 млн грн при проведенні процедури державних закупівель ДП «Укрзалізничпостач», - йдеться в повідомленні ГПУ.

Зазначена особа звинувачується у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27 (організатор), ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним в особливо великих розмірах).

Як повідомлялось, в першому півріччі 2013 року у «Віснику державних закупівель» були оприлюднені дані про тендери на 131 млрд 940 млн грн, тоді як за аналогічний період минулого року було відомо про тендери на 307 млрд 750 млн грн. Так, практично припинили оприлюднювати дані підприємства вугледобувної галузі, які в 2012 році провели тендерів на 28 млрд грн, і заводи зі структури Укрзалізниці.

СБУ звернулася з до прем´єр-міністра Миколи Азарова, запропонувавши зобов´язати держпідприємства, які здійснюють закупівлі за власні кошти, публікувати результати закупівель на державному веб-порталі з питань держзакупівель.