Електрику поряд з дачею Януковича на Прикарпатті покращать за 6 мільйонів


ПАТ «Прикарпаттяобленерго» 3 лютого за результатами тендерів уклало низку угод на будівельні роботи загальною вартістю 20,35 млн грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель», пишуть НГ.

Зокрема 5,84 млн грн. виділили на переоснащення електромереж селі Гута Богородчанського району Івано-Франківської області. Там, знаходиться резиденція Віктора Януковича «Синьогора», яку президент відвідує кілька разів на рік. При цьому замовлені «Синьогорою» обсяги електроенергії відповідають обсягам державних установ, які працюють цілий рік: у 2013 році «Синьогора» замовила електроенергії на 1,49 млн грн., що співмірно з Київською міською клінічною лікарнею №8, яка на той же рік замовила електрики на 1,55 млн грн.

Ще за 5,58 млн грн. фірма повинна зробити реконструкцію електромереж в сусідньому з Гутою селі Пороги (ІІІ черга).

Решта 0,93 млн грн. піде на технічне переоснащення підстанції «Старуня» Івано-Франківської області.

Вказані підряди отримало ТОВ «Новітні енергетичні програми».

Решту підрядів на 8,01 млн грн. отримало ПП «Альфа Енерго Груп». Кошти виділено на технічне переоснащення кабельних ліній в Івано-Франківську та місті Долина Івано-Франківської області.

«Новітні енергетичні програми» і «Альфа Енерго Груп» розіграли ці тендери між собою, різниця пропозицій складала 0,002-0,3%.

Власником ТОВ «Новітні енергетичні програми» з вересня 2011 року є кіпрський офшор «Дерівейшн інвестментс лімітед». Директором «НЕП» від моменту заснування в 2006 р. і до недавнього часу був Андрій Бєлєнтьєв, який у 2005-2011 р.р. очолював філію «Прикарпаттяобленерго» у Калуші. Наразі Бєлєнтьєва замінили на Юрія Левицького. Разом з тим, кіпрський «Дерівейшн» також є засновником ТОВ «Західна інвестиційна група «Енергоактив». Директором цієї фірми наразі є той самий Андрій Бєлєнтьєв.

Фірма «НЕП» почала вигравати тендери у лютому 2011 р, з того часу вона отримала підрядів щонайменше на 377 млн грн., з них майже всі від ПАТ «Прикарпаттяобленерго».

ПП «Альфа Енерго Груп» зараз зареєстрована на директора фірми Маргариту Ульянову. Однак донедавна власником компанії було ТОВ «ІМС-Україна» Зоряна Михайляка і Дмитра Долішнього, котрий у 2008 заснував громадську організацію «Прикарпатська асоціація муніципального розвитку». Разом із ним до складу засновників цієї ГО увійшли тоді і досі лишаються голова правління«Прикарпаттяобленерго» Олександр Бубен (депутат Івано-Франківської міськради від «Фронту змін»), його заступник по обленерго Василь Костюк, а також Сергій Синиця, відомий як лідер профспілкової організації «Прикарпаттяобленерго».