Енергетики альтернативно заживлять "Карпатнафтохім", щоб Калуш не залишився без води і тепла


Енергетики і влада шукають виходу з критичної ситуації, яка склалась в Калуші, де через борги "Карпатнафтохіму" мешканці можуть залишитись без тепла і водовідведення.

У понеділок, 1 січня в ОДА провели дві наради за участю керівництва «Укренерго», керівників галузевих структур та міської влади Калуша щодо ситуації, яка склалась у місті з ТОВ «Карпатнафтохім».

Колишній промисловий гігант через багатомільйонні борги за спожиту електроенергію може залишитись без живлення, що призведе до припинення теплопостачання та водовідведення для мешканців Калуша. Щоби цього не сталось, необхідно мінімізувати залежність від підприємства «Карпатнафтохім».

Відтак під час наради було вирішено відправити робочу групу у складі представників «Укренерго», залучивши правоохоронні органи, які ведуть розслідування у справі ТОВ «Карпатнафтохіму», з метою розмежувати потужності, що споживає підприємство для забезпечення життєдіяльності критичної інфраструктури міста.

Зараз підприємство живиться від ліній Калуської ТЕЦ. Зі слів енергетиків, є можливість альтернативного заживлення об’єкта. Власне, над цим працюватиме робоча група.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!