Епідемії в Івано-Франківську наразі не очікується


Нинішня відлига - основний подразник захворюваності на грип та ГРВІ. Однак їхньої епідемії в Івано-Франківську наразі не очікується, стверджують медики. За минулий тиждень у місцеві поліклініки звернулися майже півтори тисячі іванофранківців.

Втім  таку ситуацію ескулапи називають стабільною. До прикладу, торік у цей же період хворіли на 400 людей більше, ніж нині. Попри незначне зростання  захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції, медики нагадують про  найефективніші способи лікування. В першу чергу це  - це профілактика, пише ТРК Вежа.

Карантину в  навчальних закладах міське галузеве управління також не прогнозує. Тут кажуть, минулого тижня міські школи не відвідували понад 6 відсотків учнів. Сигналом для  запроваження карантину повинна бути  20-ти  відсоткова відсутність школярів. Щоправда, зізнаються, у деяких класах  в попередні дні відчувалася холоднеча. А у ясельних групах педагоги були змушені застосовувати електрообігрівачі.

Освітяни констатують: всі системи опалювання та водопостачання у міських школах витримали січневі морози. Відтак, обійшлося без поривів та інших аварійних ситуацій.