«Епіцентр» погодився на сплату пайового внеску на розвиток інфраструктури Калуша


Керівництво Калуської міської територіальної громади дійшло згоди з дирекцією компанії «Епіцентр К» щодо сплати пайового внеску на розвиток інфраструктури міста.

Про це сьогодні, 3 лютого, на оперативній нараді у міського голови повідомив начальник управління будівництва і розвитку інфраструктури Калуської міської ради Богдан Грущак, пише Калуш.FM.

За його словами, певні кошти будуть надіслані і підуть на розвиток та капітальний ремонт закладів міста. Наразі це питання пропрацьовується і подальша інформація буде повідомлена.

«Проведені переговори з «Епіцентром». Досягнені певні домовленості щодо пайової участі. Керівництво «Епіцентру» пішло нам на зустріч, розуміючи непросту ситуацію. Дещо за ці кошти ми зробимо», – додав Андрій Найда.

Нагадаємо, що сума пайового внеску розраховується від кошторисної вартості будівельних робіт або від площі об’єкта будівництва. Відповідно до вартості робіт це мало б становити орієнтовно 1 млн 800 тис. грн. Документації щодо площі керівництво «Епіцентру» місту не надавало. Дозвіл на будівництво цього об’єкта, як і на введення в експлуатацію надавав Київ.

Зауважимо, що з 2021 року пайові внески вже скасовані, тож якщо брати до уваги, що «Епіцентр» відкрився 26 грудня 2020-го і вже мав підписані документи, керівництво мого б і відмовитися від сплати внеску на розвиток інфраструктури міста.

Нагадаємо, що 3 вересня 2019 року у Калуші відбувся земельний аукціон, на якому продавали земельну ділянку площею 1,8344 га для будівництва та обслуговування торгового центру «Епіцентр». Компанія «Епіцентр К» сплатила за неї близько 6 млн 115 тис. гривень.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!