Ерік Шмідт: українська влада намагалася отримати в Google дані про користувачів


Про це розповів голова ради директорів компанії Google Ерік Шмідт під час зустрічі з учасниками Draper Hills Summer Fellowship, написав один з учасників зустрічі – журналіст «Української правди» Сергій Лещенко.

Як повідомляє "Watcher", на запитання про те, чи може накопичена Google інформація про користувачів бути використана проти цих людей, Шмідт відповів:

«Google зберігає інформацію про ваш пошук від 12 до 18 місяців після того, як ви його зробили. Він не зберігає інформацію 5 років. Google має дуже суворі правила щодо доступу до цієї інформації, вони дуже чутливі щодо персональної інформації. Якщо уряд хоче отримати цю інформацію, це дуже непросто зробити – і це можливо лише через проходження передбачених законом формальностей”.

Також, за словами Шмідта, влада України намагалася отримати в Google інформацію про користувачів.

«У Google є сейлзофіс в Україні, і представники влади приходили до нас, аби ми надали інформацію про користувачів, але сейлзофіс сказав, що вони цим не займаються», – сказав він.

Ерік Шмідт настійливо рекомендував усім користувачам Gmail мати дворівневу веріфікацію доступу до пошти, «аби бути впевненим, що між вами і вашою скринькою немає когось іще».

Нагадаємо, що минулого тижня українська влада намагалась оштрафувати компанію Google Українські на 8,5 тисяч гривень. Причиною стало звернення громадянина України, який висловив стурбованість тим, що його персональні дані можуть бути використані державними службами США без його відома.