ЄС поки не застосовуватиме санкцій до українських можновладців


Розслідувати побиття мирних демонстрантів закликає Брюссель українську владу. Таке повідомила Майя Косьянчич, речниця верховного представника ЄС із закордонних справ та політики безпеки Кетрін Ештон, під час брифінгу в Єврокомісії.

Косьянчич запевнила, що Євросоюз стежить за подіями в Україні та очікує притягнення до відповідальності винних за побиття. У ЄС також просять надати інформацію про зниклих під час протестів осіб.

На запитання української журналістки, чи настав час запроваджувати санкції проти української влади – адже досі прохання Брюсселя щодо розслідування побиттів були проігноровані – речниця Кетрін Ештон відповіла, що натепер питання про санкції до керівництва України не стоїть.

Майя Косьянчич, речниця верховного представника ЄС із питань закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон: 

«Щодо насильства, то ми напряму закликали провести розслідування щодо застосування сили проти мирних демонстрантів. У нашому запиті також йдеться про необхідність надання інформації про зниклих людей. Ми також чітко заявили, що громадянські права та свободи, разом зі свободою слова, преси та мирних зібрань, треба поважати. Ми й надалі закликатимемо владу провести розслідування».