Євген Марусяк вдруге в кар'єрі фінішував у топ-15 етапів Кубка світу зі стрибків з трампліна


Прикарпатець Євген Марусяк виконав свої 13-й і 14-й стрибки за 200 метрів у кар'єрі.

Євген Марусяк завершив свій сезон 2023-2024 років другим потраплянням до топ-15 на етапах Кубка світу зі стрибків з трампліна. Відповідний результат українець продемонстрував на польотному трампліні словенської Планиці, пише Суспільне спорт.

Марусяк стартував у Планиці з нових національних рекордів — п'яте місце у кваліфікації і новий найдовший політ в історії України. Другий український стрибун Віталій Калініченко не пройшов до основного раунду — 46-те місце.

У першому основному раунді учасники змагалися за місце в топ-30, що дозволяло стрибунам виконати другу спробу у вирішальній стадії змагань.

Як виступив Євген Марусяк

У першому раунді українець полетів на 211.5 метра і отримав за свій стрибок 193.4 бала. У заліку Марусяк посів 20-те місце й гарантував собі місце у вирішальному раунді.

У фіналі Євген стрибав 11-м та після своєї спроби вийшов на друге місце в режимі реального часу — позаду лише п'ятиразового чемпіона світу Карла Гайгера. Українець полетів на 213 метрів і, з урахуванням компенсації за вітер, здобув 208.2 бала.

За сумою двох стрибків в основній частині змагань Марусяк заробив 401.6 бала. Фініш решти суперників посунув українця на підсумкове 15-те місце.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!