Єврокомісію попросили вирішити, як захистити Україну від тиску Росії


Європейський парламент закликає Єврокомісію розглянути можливі "контрзаходи" у випадку економічного тиску з боку Росії.

Про це говориться в резолюції Європейського парламенту, яка була проголосована в четвер у Страсбурзі в ході пленарного засідання ЄП.

У частині резолюції, яка стосується російського тиску, Європарламент знову заявив про "свій категоричний осуд неприйнятного політичного й економічного тиску, у комбінації з загрозами торговельних санкцій, які Росія чинить на Україну".

У цьому зв'язку ЄП закликає ЄС і його держави-члени "говорити з Росією єдиним голосом, розробити й впровадити політику адекватної реакції на ці інструменти й заходи, які Росія використовує проти східних партнерів".

При цьому в резолюції вказується, що Угода про асоціацію є питанням "строгої двосторонньої стурбованості між двома сторонами, і рішуче відкидає будь-яку пропозицію по залучення до цього процесу третьої сторони".

Крім того, "(ЄП) закликає Комісію розглянути можливі контрзаходи, які ЄС може ввести у випадку порушення Росією правил торгівлі СОТ для недальновидних політичних цілей".

"(ЄП) підкреслює той факт, що політичний авторитет Союзу має бути в змозі реагувати, коли він або його країни-партнери попадають під політичний і економічний тиск", - говориться в резолюції.

Інтерфакс-Україна