Фільм «Крашанка», що вийде в кінотеатрах до Великодня, зняли за 10 днів


Сімейна комедія «Крашанка», яку зняли за 10 днів, дає українцям надію у нелегкий час.

Про це в Івано-Франківську на брифінгу з нагоди допрем’єрного показу розповів актор Володимир Гладкий, який зіграв у фільмі Ярка з родини Забіяк, передає кореспондент Укрінформу.

«Крашанка» - це світле сімейне кіно, віковий діапазон якого необмежений. Кожен у будь-якому віці знайде щось для себе в цьому кіно. Це трагікомедія, яка об’єднує сім’ї і дає надію у нелегкий час… Для мене це кіно - як контрастний душ, де можна і посміятись, і поплакати. Фільм знімали 10 днів», - зазначив Гладкий.

За його словами, зйомки проходили на Київщині і, попри те, що події фільму відбуваються у Великодній тиждень, кіно знімали восени. Першочергово, задум творців, каже актор, полягав у тому, щоб створити серіал. Але фінансова ситуація змінилась, і вийшло кіно тривалістю 1 година 40 хвилин, багато знятого матеріалу не увійшло у стрічку.

Актор зізнається, що заради фільму йому довелось навчитися грати на баяні.

«Мені за місяць сказали навчитись грати чотири прекрасні мелодії. Я вчився лише два тижні», - посміхається Володимир.

«Фільм знімали під час повномасштабної війни… Для мене це кіно про те, як українська нація тримається, бореться, вірить і буде йти до кінця заради перемоги, яка обов’язково настане», - зазначила акторка, яка зіграла у фільмі молодшу сестру Ганну в родині Забіяк, Дар’я Легейда.

За її словами, автори фільму не думали знімати комедію у час, коли українцям не до сміху. Натомість, кіно створили за чудовим сценарієм і з зірковим складом акторів, щоб показати, як в українських родинах об’єднуються покоління і докладають зусилля для перемоги у війні.

«Мені б хотілось, щоб це кіно побачили за кордоном, найперше українці… Українському кіно потрібна підтримка українського глядача», - переконана Легейда.

Зазначалось, що в Україні заплановані допрем’єрні покази у Хмельницькому, Івано-Франківську, Львові та Києві. З 25 квітня фільм покажуть в українських кінотеатрах.

Головні ролі у фільмі «Крашанка» зіграли Станіслав Боклан і Олеся Жураківська. Фільм розповідає вигадану історію про українця, який вирішив внести свій оригінальний вклад у протистояння з Росією і вдарити ракетою по Кремлю.

Виробництво фільму належить Mamas Film Production у співпраці з FILM.UA Group та Starlight Media. Авторами сценарію є Юрій Микуленко та Дмитро Григоренко. Режисер фільму - Тарас Дудар. Продюсери - Алла Липовецька та Марина Квасова.

Відомо, що російські ЗМІ відреагували на вихід фільму, назвавши українську премʼєру «адською крашанкою».

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!