Франківський студент в п'ятірці кращих конкурсу з нейронаук Brain Bee 2021


Студент другого курсу Івано-Франківського національного медичного університету Назар Шийка взяв участь у Всесвітньому етапі конкурсу з нейронаук Brain Bee 2021, увійшовши до п’ятірки найкращих.

5–8 листопада 2021 року в рамках віртуальної конференції Американського товариства нейронаук (Society for Neuroscience) відбувся Міжнародний нейроконкурс (International Brain Bee, IBB). Через пандемію змагання відбувалось онлайн, а участь у ньому взяли національні чемпіони як 2020, так і 2021 років.

Конкурсанти відповідали на складні теоретичні питання, визначали структури на зображеннях препаратів мозку, встановлювали діагнози пацієнтів за відеозаписами й історією хвороб. Фінальним етапом були відповіді на запитання журі з провідних науковців світу.

"Остап зарекомендував себе здібним учнем, проявляючи особливий інтерес до природничих дисциплін. Хлопець неодноразово перемагав у учнівських конкурсах та олімпіадах, є переможцем конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, чудово володіє англійською мовою. Цікавиться мистецтвом, закінчив музичну школу по класу фортепіано. Любить спорт, 10 років займається плаванням в ДЮСШ «Олімп». За свої старання хлопець був нагороджений стипендією Президента України, стипендією обласної та міської ради Івано-Франківська", - розповідають в Департаменті освіти та науки Івано-Франківської міської ради.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!