Франківці скаржаться на маршрутки під вікнами


Мешканці Івано-Франківська скаржаться на автобус, що посеред білого дня з’їжджає з рейсу та зупиняється в їхньому дворі.

Про це кореспонденту “Бліц-Інфо" повідомив іванофранківець Ярослав Васильович.

«Маршрутка №14 регулярно заїжджає  нам у двір - на Вовчинецькій 194а, що поруч четвертої поліклініки. Чим розбивають нам між будинкові проїзди. Хіба водії мають право з’їжджати посеред робочого дня з маршруту?», - скаржиться містянин.

 Натомість, у розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо» заступник начальника відділу транспорту та телекомунікацій Департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Володимир Чіх  пояснив, що фактично якихось порушень з боку водія тут немає.

«У час пік на маршруті є більша кількість автобусів, які у другій половині дня повинні збільшити інтервал між ними, щоб не їздити порожніми. Тому водії можуть собі домовитись і по черзі їхати на обід. Тобто, вони мають не це право. Можливо, водій автобуса живе у тому дворі, або ж просто обрав тиху місцину, щоб не заважати іншим маршруткам на кінцевій», - каже чиновник.

За слова Володимира Чіха, якщо б там був знак, що забороняє проїзд, то тоді можна було говорити, що він щось порушує чи «розбиває». До того ж автобус - це не вантажівка, що важить не одну тонну. Тож шкоди асфальту не наробить.