Франківцям радять як вберегти свої оселі від крадіжок


В Івано-Франківську продовжує зростати кількість випадків крадіжок, шахрайства та пограбувань. Про це розповів на черговій прес-конференції 4 лютого начальник УМВС в області Микола Семенишин.

За його словами, оцінюючи ситуацію в державі, є підстави прогнозувати подальший ріст майнової злочинності в області. Це пов’язано зі складною економічною ситуацією в країні.

«Не виключена можливість заїзду осіб, схильних до проблем із законом», – сказав головний міліціонер Прикарпаття.

Здавалося б, сплеск квартирних крадіжок із закінченням Різдвяних свят – мав би скінчитися. Проте, правоохоронці продовжують фіксувати кримінальну діяльність злодіїв-домушників, що шахрайськими способами заволодівають чужим майном.

У більшості випадків злочинці використовують досить примітивні методи проникнення в чужу оселю. Однак, як засвідчують правоохоронці, дотримання найелементарніших правил безпеки може значно зменшити ризик побачити свою квартиру обібраною. А у випадку використання усього арсеналу захисних засобів, оселя може перетворитись на справжню неприступну фортецю.

В кожній області є відділи, а той й управління Державної служби охорони, які займаються встановленням охоронної сигналізації і дбають про добробут та майно своїх громадян.  Звичайно, найкращим пасивним захистом від непроханих гостей є надійні вхідні двері та замки. Мешканцям перших поверхів слід продумати варіант встановлення на вікнах своїх квартир найпростіших решіток. Те ж саме стосується і жителів останніх поверхів, адже злодії досить часто проникають до оселі, спустившись по канату з даху багатоповерхівки.

Там, де не допомагають двері та решітки, оселю захистить пульт централізованого спостереження та державні охоронці. У квартирі чи будинку де встановлено сучасну систему сигналізації, і яка підключена до пульта охорони спрацює сигнал «Тривога». Щоб встановити сигналізацію, або отримати додаткову інформацію про охоронні послуги можна зателефонувавши за номером  0 800 502 220     0 800 211 000, або звернувшись безпосередньо до територіального підрозділу ДСО.