Франківщину закриють на карантин? Через ріст хворих на COVID-19 до нас їде заступник міністра МОЗ


Сьогодні ввечері, 16 лютого в Івано-Франківській області проведуть термінове засідання місцевої комісії з питань ТЕБ та надзвичайних ситуацій щодо росту захворюваності на коронавірус.

Про це під час наради в Офісі Президента України повідомив прем'єр-міністр України Деним Шмигаль. За словами глави Уряду, у багатьох населених пунктах Прикарпаття заповненість ліжко-місць – понад 90%.

«В Івано-Франківській області – один з найбільших рівнів захворюваності на 100 тисяч населення і другий найбільший рівень за кількістю зайнятих ліжок – у середньому 73%. За минулу добу захворіла 621 особа. При цьому в області 9339 активних хворих, що більше, ніж у місті Києві», – зазначив Денис Шмигаль.

За словами Прем’єр-міністра, сьогодні ввечері очікується засідання місцевої комісії з питань ТЕБ та НС щодо цієї ситуації. В область терміново виїжджає головний державний санітарний лікар – заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Посадовці будуть вирішувати, де розгорнути додаткові ліжка для хворих та мізкуватимуть над посиленням карантинних заходів. 

Нагадаємо, Прикарпаття вже другий тиждень лідирує за кількістю нових випадків коронавірусу. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!