Франківськ та інвестиції: Що вдалось зробити за 2020 рік


Попри те, що 2020 рік був економічно важким для Франківська через світову пандемію COVID-19, вдалось реалізувати ряд міжнародних проектів, виграти гранти, провести ряд стартапів, а також залучити понад 2,6 млн євро в розвиток міста.

Звітує про здійснену роботу за минулий рік директор департаменту інвестиційної політики, проектів, міжнародних зв’язків, туризму та промоцій міста Ігор Попадюк, йдеться на сайті мера.

Проекти, які реалізовували:

1. «Управління і використання міських лісів як природної спадщини в містах Дунайського регіону» (URBforDAN)

2. «Транскордонна зелена транспортна мережа» (CGTN)


3. «Назад до наших спільних коренів» (ROOTS)


4. «STEM-освіта у професійних училищах та спеціалізованих школах» (STEM)


Проекти, які виграли:

1. «Безпечне майбутнє» (SF)


2. «Альтернативні терапії в Марамуреші та Івано-Франківську» (ALTHERA)

3. «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату» (PART4CM)

4. «Розбудова екосистеми інновацій Івано-Франківська»

5. «Дослідження та збереження єврейської культурної спадщини на прикордонній території» (J-Culture)


Загалом, у звіті повідомляють, що за 2020 рік для міста вдалось залучити 2 664 582,74 євро (або ж це 90 745 349,54 грн).

Також торік провели навчання з підготовки проектів транскордонного, національного та регіонального співробітництва для представників громадських організацій, структурних підрозділів міської ради, ВНЗ та ВПУ. Та навчання з підготовки проектних заявок для працівників закладів та установ культури Івано-Франківської МТГ. А також вдалось провести серію робочих зустрічей для напрацювання проекту грантової заявки на тему взаємодії місцевої влади, бізнесу та освіти для створення технологічних стартапів у закладах освіти.

А за увесь звітний період працівники департаменту підготували та подали понад 20 проектних заявок для участі у конкурсах міжнародних грантових програм та державних фондів.

Також в департаменті нагадують, що Івано-Франківськ – привабливий для ведення бізнесу. Для прикладу згадують вересневий випуск видання Forbes Ukraine, де наше місто посіло першу сходинку в рейтингу найкращих українських міст для бізнесу. А також наше місто зайняло почесну 2-гу сходинку серед міст з найбільш сприятливим бізнес-кліматом та ефективним економічним врядуванням в дослідженні “Індекс конкурентоспроможності міст України (ІКМ) 2019/2020″, яке провели у співпраці з Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій за підтримки Програми USAID.

Інвестиційний сайт: www.invest-if.com

“Ми відчуваємо, що Івано-Франківськ приваблює іноземних інвесторів. Наше завдання – надати їм можливості розвитку бізнесу. Завдяки міжнародним проектам місто залучає великі кошти ззовні, а не від наших платників податків. А фінансові можливості міжнародної співпраці використовуємо для розвитку соціальної інфраструктури міста”, – каже міський голова Руслан Марцінків.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!