Франківська депутатка закликає спрямувати на ЗСУ мільйони, які планували виділити для партій


Гроші, які на початку року були закладені у державному бюджеті на фінансування парламенських партій, потрібно направити на ЗСУ. Адже під час воєнного стану не ведеться партійна робота, та й гроші на армію потрібні більше.

Таку думку висловила народна депутатка України, свободівка Оксана Савчук щодо перерозподілу бюджетних коштів, пише Бліц-Інфо.

"У нас ще є декілька статей фінансування, які, на мою точку зору, потрібно переспрямувати. Потрібно переглянути всі додаткові видатки, зокрема й щодо фінансування партій, які представлені у парламенті. Зараз є одна проросійські партія, що вже закінчила своє існування в парламенті. Це ОПЗЖ. Всі кошти, які мали бути виділені на її фінансування, потрібно перерозподілити на Збройні Сили України. Також, у зв'язку з воєнним станом, є й інші партії, що не функціонують. І я вважаю, що це потрібно зробити стосовно всіх. Так буде чесно. Якщо ми забираємо на соцекономрозвиток в кожного міста, то ми повинні показувати хороший приклад із самих себе", - переконана народна депутатка.

Попередньо, це дозволить додатково спрямувати на армію 601 мільйон гривень

Слід відзначити, в законі "Про державний бюджет на 2022 рік" на фінансування політичних партій передбачали виділити рекордні 886 млн грн. У першому кварталі гроші на партії вже було перераховано.  

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!